Detaje të reja/Pronari i HEC-it në Bulqizë procedohet në lidhje me ngjarjen e helmimit të banorëve

Janë zbardhur detaje të tjera nga ngjarja në Bulqizë, ku shumë qytetarë u shtruan në spital për shkak të helmimit. Kadri Muça, pronari i një HEC-i privat në zonën e Bulqizës, është proceduar në gjendje të lirë, pasi dyshohet se ka helmuar mbi 50 banorë nga uji i pijshëm në zonën e Gjoricës.

Njoftohet se ujësjellësi vazhdon të jetë i bllokuar deri në daljen e analizave përfundimtarë. Në ditën e kaluar, mbi 50 banorë të fshatit Gjoricë në Bulqizë u paraqitën në qendrën shëndetësore me simptoma të helmimit. Shkaku kryesor i dyshohet të jetë uji i pijshëm i furnizuar në zonë, duke shtuar dyshimet se uji mund të jetë i kontaminuar.

Të gjithë personat helmuar aktualisht ndodhen në gjendje të mirë shëndetësore dhe janë nën mbikëqyrjen e mjekëve. Autoritetet po vazhdojnë hetimet dhe analizat për të përcaktuar burimin e kontaminimit dhe për të ndërmarrë masat e nevojshme për të siguruar ujë të pastër dhe të sigurt për banorët e zonës.

Ngjarja e helmimit ka shkaktuar shqetësim dhe shqetësim në komunitetin lokal. Autoritetet janë duke punuar për të përcaktuar përgjegjësitë dhe për të siguruar drejtësi për të gjithë personat e prekur. Siguria dhe mirëqenia e qytetarëve është prioritet për institucionet kompetente.

Situate është ende në zhvillim dhe pritet që me daljen e analizave përfundimtarë, të marrin vendime të nevojshme për të trajtuar problemin e kontaminimit të ujit dhe për të siguruar që banorët të kenë qasje në ujë të pastër dhe të sigurt për konsumim.

Publikuar nga Publik Media