Drejtori i Bashkisë Korçë harxhon 30 milionë lekë ose 18.570 litra benzinë për 1 vit e gjysmë

Një qytetar nga Korça ka denoncuar drejtorin e Ndërmarrjes të Shërbimeve Publike Korçë, Ilir Dinellari.

Sipas tij, drejtori Dinellari ka harxhuar për vetëm 1.5 vjet plot 18,570 litra benzinë.

Kjo është përmendur edhe në një raport të kontrollit të Lartë të Shtetit të muajit shtator 2022. Del se drejtori ka harxhuar rreth 30 milionë lekë të vjetra benzinë për makinën e tij të punës. Por nëse bëjmë një llogari të thjeshtë del se drejtori i bie të ketë bërë 283 km çdo ditë, ose gati 8500 kilometra çdo muaj.

Pra në një vit më shumë se 100 mijë km. Në raportin e KLSH, kjo është quajtur SHKELJE E RËNDËSISË SË LARTË (raporti përfundimtar shtator 2022, fq 23-24) dhe është rekomanduar që të paguhet dëmi i shkaktuar.

Në vijim mesazhi i plotë i mbërritur nga denoncuesi:

Pershendetje Joq! Dua te bej nje denoncim. 30 MILION LEK OSE 18.570 LITRA BENZINË VETËM PËR NJË VETURË… Në vetëm 1 vit e gjysëm, vetura e drejtorit të Ndërmarrjes të Shërbimeve Publike, Ilir Dinellari, ka harxhuar 18.570 litra benzinë. Kjo, sipas raportit të KLSH, të Shtatorit 2022. Ky zotëria, na paska harxhuar me veturën e punës, 30 milion lek(të vjetra) benzinë. Le të bëjmë ca llogari të thjeshta; Me një veturë që harxhon 12l/100 km, drejtori i NSHP na paska harxhuar 34 l çdo ditë. Sipas lapsit del se: 1. Ka bërë 283 km çdo ditë, 2. Gati 8500 km çdo muaj 3. Më shumë se 100.000 km në vit… Dhe kjo, duke përfshirë dhe fundjavat apo ditët e pushimit, në të cilat E KA TË NDALUAR të përdorë makinën e punës pa leje. Tani, z.Dinellari, ose është Drejtor i NSHP, ose punon shofer transporti se, të dyja nuk bëhen! Për më tepër që zotërinë e sheh gjithmonë në qarkullim me makinën personale. Në raportin e KLSH, kjo është quajtur SHKELJE E RËNDËSISË SË LARTË (raporti përfundimtar shtator 2022, fq 23-24) dhe është rekomanduar që të paguhet dëmi i shkaktuar. Faleminderit.

Publikuar nga Publik Media