Jaylene Cook foto nudo ne malin e shenjtë Taranaki

Jaylene Cook, një modele 25-vjeçare  magjepse ka pozuar lakuriq në  Zelandën e Re. Ajo u kritikua   ashpër  për publikimin e një fotoje të saj që mbante vetëm dorashka,  dhe një kapelë në kulmin e malit Taranaki .

Menjëherë rrjetet sociale shpërtheu zjarri i kritikave kundër fotove  në Malin  Taranaki.

Një vullkan aktiv në bregun perëndimor të ishullit të Veriut, prej kohësh është konsideruar i shenjtë në kulturën maore. Si i tillë, akademikët Maori akuzuan zonjën Cook për mungesën e ndjeshmërisë kulturore.  Znj. Cook tha se ajo dhe i dashuri i saj, Josh Shaw, të cilët u ngjitën në mal  dhe shkrepen fotot  ishin të habitur  nga reagimi i zemëruar që ata morën.

Ajo argumentoi se kishin bërë hulumtimet e tyre para se të kryenin udhëtimin, por  nuk kishte njoftuar vendasit që po planifikonte të shkonte lakuriq.

 “Hej Jaylene, shpresoj që pesë minuta e famës  që ke arritur me këtë foto, a do të vlejë sa  mallkimet që do të të ndjekin për gjithë jetën”, shkruante Instagram Përdoruesi Maori Mermaid në komentet e fshirë tashmë por raportohet nga Zelanda e Re Zelanda.

 

Publikuar nga Publik Media