MOTI për ditën e sotme

Masat ajrore të paqëndrueshme në Ballkanin Perëndimor po ndikojnë në kushtet e motit në Shqipëri, duke sjellë ndryshime të rëndësishme në klimën vendore. Sipas parashikimeve meteorologjike, pritet që situata të ndryshojë gjatë ditës.

Në orët e paradites, pritet që dielli të përshkëlqejë, ndërsa pasdite pritet të shtohen vranësirat, duke rrezikuar reshje shiu në të gjithë zonën malore të vendit. Kjo situatë është më e dukshme në veri të Shqipërisë, ku ka mundësi për shfaqjen e rrebeshave.

Megjithatë, parashikohet që gjatë orëve të vona të mbrëmjes të ketë një përmirësim gradual të kushteve të motit, duke lejuar reshje të pakta dhe të izoluara vetëm në zonat malore juglindore.

Sa i përket temperaturave, pritet që ato të rriten gjatë mëngjesit, ndërsa mesdita nuk do të sjellë ndryshime të mëtejshme, duke

Publikuar nga Publik Media