Po VKM-në, Gjykata e bëri?

Nga Klodian Tomorri

Doli kryeministri dhe tha qe une nuk genjej asnjehere kur flas para popullit. Por ne fakt genjeu dhe haptazi madje.

“Nuk kam se cfare t’u bej te pasurve qe kane ndertuar pa leje- tha- sepse ata blejne prokurorine dhe gjykaten.” Por te pavertete me te madhe se kjo nuk ka.

Te pasurit qe kane ndertuar pa leje i shpetoi qeveria e para. Ne 29 qershor, Kryeministri ka firmosur nje VKM, e cila thote se ata qe kane ndertuar shtesa katesh mbi lejen, u lind e drejta t’i legalizojne duke aplikuar per ndryshimin e lejes.

Dhe kryeministri e di shume mire pse e beri ate VKM. E beri per te shpetuar nga burgu disa nga keta oligarket, qe thote se nuk ka cfare u ben. Pra nuk i shpetoi gjykata te pasurit, por qeveria. Dhe me ate VKM u ligjeruan shtesat e paligjshme te te pakten 3 kullave ne Tirane.

Nuk ka asnje lidhje gjykata ketu. Problemi eshte vetem qeveria, e cila e ka shnderruar ligjin ne nje kamzhik, qe u sherben te forteve dhe godet te dobtet.

Pra, plaken qe ndertoi kotecin, e terhoqen zvarre policet e qeverise, jo gjykata. Ata qe kane ngritur perbindeshat e betonit deri ne qiell, i puth qeveria, jo gjykata. U ben dhe VKM te qepur si kostum me porosi. Vetem emri i mungon VKM-se, emri i atij per te cilin po behet. Keshtu qe genjeu sa deshi.

Ah po, e tha nje te vertete sot. Tha mes rreshtave qe e kam leshuar Lulin. Kjo eshte e vertete. Sic eshte e vertete edhe tjetra, te cilen nuk e tha. Ate se ka filluar lojen per te zgjedhur kryetarin ose kryetaren e re qe do mbaje vulen. Kryeministri te pasurve nuk ka cfare u ben, por opoziten e sistemon.

Publikuar nga Publik Media