Protesta në Serbi/ Titulli: Kryeministrja Ana Brnabiq, e gatshme për dorëheqje, por presidenti refuzon

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka njoftuar në llogarinë e saj në Twitter se është e gatshme të japë dorëheqjen si kryeministre e Serbisë në çdo moment, por presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, refuzon të pranojë këtë kërkesë në këtë fazë.

Në postimin e saj, ajo shkruan: “Duke pasur parasysh shkrimet e mediave, unë jam e gatshme në çdo moment të jap dorëheqjen si kryeministre dhe presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç e di këtë dhe, për momentin, refuzon. Ndoshta ai do të ndryshojë mendje. Ju dëshironi zgjedhje, pa problem, ne jemi gjithmonë për zgjedhje.”

Kjo deklaratë vjen pas spekulimeve të shumta në media lidhur me mundësinë e një dorëheqjeje të kryeministres Brnabiq. Megjithatë, presidenti Vuçiç nuk ka pranuar kërkesën e saj deri në këtë moment.

Situata politike në Serbi është e tensionuar, dhe kjo deklaratë e kryeministres sjell një shtytje shtesë për një dialog të hapur për të ardhmen e qeverisë. Nëse presidenti Vuçiç do të ndryshojë mendje dhe pranojë dorëheqjen e kryeministres, mund të parashikohet një proces për zgjedhje të reja në vend.

Për momentin, pritet të vazhdojë diskutimi politik për të gjetur zgjidhje të pranueshme për të gjitha palët dhe për të garantuar stabilitetin politik dhe institucional në Serbi.

Publikuar nga Publik Media