Putin mund të vritet përpara se të shtypë butonin bërthamor

Vladimir Putin ka të ngjarë të “vritet” nga gjeneralët e tij nëse përpiqet të përdorë armë bërthamore, ka parashikuar një ekspert usharak. Në një fjalim televiziv në fillim të kësaj jave, udhëheqësi rus tha se konflikti në Ukrainë mund të shkonte drejt një krizë bërthamore.

Profesori Peter Duncan në Shkollën UCL të Studimeve Sllavonike dhe të Evropës Lindore tha për Mirror.co.ukse Putini ka të ngjarë të vritet përpara se të shtypë butonin bërthamor.

Prof. Duncan tha: Përfundimi është se Putini është i izoluar nga realiteti. Ai thjesht nuk e kupton as për Rusinë, çfarë mendojnë njerëzit në Rusi, apo çfarë mendojnë njerëzit jashtë vendit dhe kjo është arsyeja pse ai bën gabim pas gabimi.

Unë ende mendoj se nëse Putini do fillojë të përdorë armë bërthamore ose nëse ai në të vërtetë i tha gjeneralëve Shoigu dhe Gerasimov të përdornin armë mendoj se është plotësisht e mundshme që do të refuzonin dhe më pas do të duhej të lëviznin kundër Putinit dhe ta vrisnin.

Publikuar nga Publik Media