Surpriza/ Skiatorja e Shqipërisë Lara Colturi, mes më të mirave në Kupën e Botës

Lara Colturi eshte sportistja kuq e zi qe perfaqeson Shqiperine ne garat e Kupes se Botes,  ka bërë historinë duke u renditur e 27 ne Killington te Amerikes.

Javen e kaluar ne 2 garat e para ne Levi te Finlandes, Lara Colturi per pak sa nuk beri mrekulline ku per 9 te qindat e sekondit nuk u fut ne top30 e mbylli garen ne vendin e 33) i cili do te ishte nje sukseses i jashtezakonshem per nje sportiste vetem 16 vjeç.

Ndërsa sot në Killington ajo ia arriti te futet ne top30 dhe per tu bere nje e abonuar e perhershme e 30-shes me elitare te botes se Skive. Gjatë garës së parë skiatorja me origjinë italiane dhe pashaportë shqiptare doli e 27 (video poshtë), duke fituar te drejten edhe për një provë të dytë. Dhe qe pikërisht gjatë kësaj here që ajo zuri vendin e 4 në botë, duke u renditur e 17 në klasifikimin e kupës së Botës (klasifikimi në fund të artikullit).